Column en Blog

Blog Robert Logger: Schimmelkaas
Rubriek: Column en Blog
Gepubliceerd:
Laatste update:
Auteur: Robert Logger/B
Afgelopen week had ik zin in een snack.
Er kwam een drukke avond aan waardoor het koken erbij in zou schieten, maar het vooruitzicht om met een knorrende maag de avond door te gaan brengen leek mij dan ook helemaal niets. En dan kom je heel snel op tosti's. Op het boodschappenlijstje stonden de basisbenodigdheden, brood, ham en kaas.
Omdat ik mijn tosti's op een tafelgrill maak, hoef ik geen speciaal tostibrood te kopen maar kan ik volstaan met normaal brood, er is immers ruimte genoeg op de bakplaat. En ja, ik koop dan gewoon bruin brood. De ham was ook snel gevonden, je hebt de keuze uit een paar soorten, dus pak je de goedkoopste, dus op weg naar de kaas.
Bij de kaas aangekomen, duizelde het mij een beetje, wat een keuze. Kleine gaten, grote gaten, allerlei leeftijden, allerlei vetgehaltes om maar te zwijgen over de toevoegingen van kruiden en zelfs schimmels. Mijn keuze viel op een jonge kaas zonder toevoegingen. Volgens de verpakking zou dat ook het geval moeten zijn, echter, mijn oog, met assistentie van het andere oog, zag toch een toevoeging, schimmel in de kleuren groen en blauw.
De verpakking was in orde, dus dit was overduidelijk in de fabriek gebeurd. Voor de zekerheid nam ik maar een ander merk voor mijzelf mee. Bij de kassa aangekomen, vertelde ik over de verpakking en liet het ook zien. Meteen werd er iemand naar het schap gestuurd om de andere verpakkingen na te kijken. Waarschijnlijk werd er nog meer gevonden want het desbetreffende schap werd meteen leeggehaald.
Een kwartiertje later had ik in ieder geval mijn tosti’s…. zonder schimmel.