Gemeente en Politiek
Bussluis Bovenkerk: gemeente Amstelveen werkt mee aan WOB-verzoek, bewoners niet meer naar de rechter
Rubriek: Gemeente en Politiek
Gepubliceerd:
Laatste update:
Auteur: AmstelveenZ
Belanghebbenden uit Bovenkerk hebben het beroepschrift dat zij hadden ingediend tegen de gemeente Amstelveen, omdat die verzaakte tijdig te reageren op een WOB-verzoek omtrent de besluitvorming rond de nieuwe bussluis ter hoogte van de Urbanuskerk/Silversant, weer ingetrokken.
Nadat de gemeente Amstelveen verzuimde haar wettelijke verplichtingen na te komen, besloten de bewoners de rechter in te schakelen en een beroepsschrift in te dienen om alsnog een besluit te forceren. ‘De gemeente heeft hierop eieren voor hun geld gekozen en alsnog snel een besluit genomen om mee te werken aan het WOB-verzoek,’ melden de betrokken bewoners vandaag in een persbericht.
‘Nu de belanghebbenden in gesprek zijn met de gemeente en het besluit officieel is genomen, heeft het voor alle partijen geen zin om tijd en geld in het bezoek aan de rechtbank te steken. Daarom is het beroepsschrift ingetrokken.’
Reden WOB-verzoek
De reden voor de bewoners om in mei van dit jaar een WOB-verzoek in te dienen bij de gemeente, was dat zij ontdekten dat informatie werd verzwegen bij de besluitvorming die leidde tot het plaatsen van de omstreden bussluis. Ook vinden de protesterende bewoners dat de gemeente de belanghebbenden onjuist heeft voorgelicht. Sinds de aanleg van de bussluis klagen bewoners in het benedendijkse Bovenkerk steen en been over de toegenomen verkeersdrukte, met alle gevolgen en en gevaren van dien. AmstelveenZ besteedde al diverse keren aandacht aan de kwestie.
Stukken vrijgegeven
De bewoners melden nu in het persbericht dat er inmiddels veel stukken zijn vrijgegeven die binnenkort als het goed is te lezen moeten zijn op de website van de gemeente Amstelveen. Een van de bewoners kan melden dat het grootste gedeelte van de stukken reeds verstuurd is, maar dat het waarschijnlijk nog niet alles is. ‘Met een behulpzame juridische afdeling is afgesproken dat wanneer er twijfels zijn over de volledigheid van het WOB-verzoek men hierover in conclaaf gaat. Tevens vergoedt de gemeente de kosten welke gemaakt zijn om dit onder de aandacht van de rechter te brengen,’ aldus de bewoners.
'Advies genegeerd'
Volgens de bewoners laat een aantal aangeleverde stukken ‘nu al zien hoe de gemeente Amstelveen advies van ingehuurde deskundigen die waarschuwen voor gevaarlijke verkeerssituaties benedendijks in Bovenkerk, negeert. ‘Een hot item waarover ook al eerder een petitie met 400 handtekeningen was overhandigd aan Wethouder Ellermejjer,’ aldus het persbericht.