Als iemand de diagnose dementie krijgt, komt er vaak een einde aan een periode van vermoedens en onzekerheid. Voor veel mensen is dat een opluchting en een klap tegelijk: enerzijds weet men eindelijk wat er aan de hand is, anderzijds weet men ook dat er geen genezing mogelijk is. De impact van dementie op het leven van de betrokkenen is groot. Hoe deel je de diagnose met de omgeving? En wat gaat er allemaal veranderen?
Wat gaat er allemaal veranderen?
Gespreksleider Job van Amerongen gaat in gesprek met Ettaniya Moen en Annette Molleman over wat er allemaal op je pad komt na de diagnose. Beide dames zijn casemanager bij de Zonnehuisgroep. Vragen als “Wie zijn er eigenlijk bevoegd tot het stellen van de diagnose?”, “Hoe reageren mensen op de diagnose?”, “Nemen mensen hulp aan?”, “Krijgt iedereen een casemanager?”, “Is dagbesteding altijd de oplossing?”, “Wie of wat kunnen nog meer helpen om mensen langer thuis te laten wonen?” “Wordt er gesproken over niet meer thuis wonen en over de dood?“
Tijdens deze avond krijgt u praktische informatie aangereikt en antwoord op vragen. Ook is er zoals u van ons gewend bent voldoende tijd en ruimte om ervaringen uit te wisselen met lotgenoten.
Mensen met dementie, mantelzorgers en professionals in de zorg zijn van harte welkom op deze (gratis) avond. We ontvangen u graag in Wijkcentrum Middenhof, Dr. Willem Dreesweg 155, 1188 KD Amstelveen. Het programmastart om 19.30 uur, maar u bent vanaf 19 uur van harte welkom voor een kop koffie of thee. Wij ontmoeten u graag 28 maart. Tot dan.
Maandelijks organiseert Alzheimer Nederland gratis bijeenkomsten voor mensen met een vorm van dementie en hun naasten. https://media.alzheimer-nederl...