Onderwijs en Educatie
Start landelijke onderwijscampagne ‘Werken met de Toekomst’
Rubrieken: Onderwijs en Educatie, Nieuws
Gepubliceerd:
Laatste update:
Auteur: Overheid/VO/
Op 21 januari 2025 is de campagne 'Werken met de Toekomst' gelanceerd. Deze campagne is ondersteunend aan de aanpak personeelstekorten in het onderwijs en wil een positief en realistisch beeld schetsen over werken in het onderwijs.
Aanleiding voor de campagne is dat er nogal wat onterechte beelden leven over het salaris van leraren en het leraarsvak (o.a.: eenzijdig, beperkte ontwikkelmogelijkheden). De meerjarige campagne is tot stand gekomen met alle partners in het onderwijs en met de onderwijsregio’s.
De nieuwe campagne ‘Werken met de Toekomst’ is de grootste landelijke campagne over werken in het onderwijs ooit. Het richt zich op de betekenis van het werk, de ontwikkelmogelijkheden en het salaris. Dat blijken de zaken te zijn die potentiële zij-instromers, studiekiezers en onderwijsprofessionals het belangrijkst vinden. De campagne wil een positief en realistisch beeld schetsen over werken in het onderwijs. Het benadrukt dat het soms hard werken is, maar dat je wel dagelijks het verschil kunt maken voor leerlingen en studenten.
Bovendien verdien je een serieus salaris. Als leraar verdien je gemiddeld bruto rond de € 6200 per maand. De campagne gaat ook in op het feit dat het onderwijs een hele veelzijdige sector is waarin je je als persoon volop kunt ontwikkelen: binnen je vak (bijvoorbeeld naar specialist) of qua functie (van leraar tot intern begeleider en schooldirecteur). En je kunt switchen van vak of van school, van Montessori tot speciaal onderwijs.
Het eerste deel van de campagne richt zich vooral op zij-instromers, later dit jaar komt de focus te liggen op studiekiezers. De campagne bestaat onder andere uit digitale abri’s, online video’s en radiospotjes.
Geïnteresseerden kunnen terecht op de website werkeninhetonderwijs.nl voor meer informatie en verder geholpen worden naar het landelijk onderwijsloket en/of de lokale loketten van de onderwijsregio’s.
Foto: Schermafbeelding