Werk en Ondernemen
MICHELIN Gids Nederland 2024: twee sterren restaurant Aan de Poel
Rubrieken: Werk en Ondernemen, Nieuws
Gepubliceerd:
Laatste update:
Auteur: Michelin/H
Met 122 zijn ze, de Nederlandse restaurants die zijn bekroond met één, twee en drie MICHELIN sterren.
Het nieuwe palmares telt 1 nieuw restaurant met 2 MICHELIN Sterren, 10 met 1 Ster en 8 nieuwe Groene Sterren.
De Groene ster van Michelin wordt sinds 2021 toegekend aan chef-koks die op een unieke of onderscheidende manier duurzaamheid integreren in hun restaurants. In totaal zijn er nu 23 restaurants met een Groene Ster.
De volledige selectie van de MICHELIN Gids Nederland telt 501 restaurants, waaronder 122 Sterrenrestaurants.
De culinaire wereld staat geen seconde stil en dat was afgelopen jaar niet anders in Nederland. Termen als terroir en lokaal zijn al een tijdje gemeengoed, maar werden verder uitgediept. Het ambacht en de mensen erachter worden steeds vaker in de verf gezet.
Om tegemoet te komen aan de wereldse intensiteit en levendigheid waar chefs zo graag mee spelen, gaan tuinders en andere leveranciers ook vaker uitheemse producten telen in de Nederlandse grond. Internationaal rijmt vaker met lokaal.
Ook het 2 sterren restaurant Aan De Poel in Amstelveen staat fier in de Michelin Gids. Hierbij de omschrijving van Michelin:
Ook Wauw. Het uitzicht op het meer de Poel is hier verbluffend! Dankzij de grote raampartijen en het chique designinterieur ervaart u de charme van deze locatie ten volle. De creaties van Stefan van Sprang sluiten feilloos aan bij al die schoonheid. Hij komt graag aan tafel om bereidingen af te werken en de regelmatig wisselende lunch voor te stellen (‘s avonds is er een kaart en een menu). Een fijne geste.
Deze vakman speelt gezwind met uiteenlopende invloeden en zet zijn creativiteit in om klassieke recepten naar zijn hand te zetten. De kruidentuin achter het restaurant is een inspiratiebron om aromatische nuances bij te voegen. Hij benut bijvoorbeeld de intensiteit van zadel en nek van Hollands lam door te spelen met sappige en krokante texturen, geeft speelsheid met een chimichurri en diepgang met een lamsjus, maar voegt ook gelaagdheid toe met een mediterrane ratatouille en ziltig oesterblad.
Het boeiende samenspel van herkenbare smaken en originele garnituren pusht het product naar een hoger niveau. Dit is een streling voor tong en oog, geaccentueerd door de exclusieve wijnkaart die de sommeliers u graag helpen ontdekken.
Het College van Burgemeester en Wethouders van Amstelveen feliciteert chef-kok Stefan van Sprang en sommelier Robbert Veuger van restaurant Aan de Poel met het behoud van twee Michelinsterren!
Foto gemeente Amstelveen (Het college is trots dit gastronomisch hoogstaande restaurant in haar gemeente te hebben en bracht bloemen).
Een concentratie culinaire pareltjes die ronduit indrukwekkend is. Maar wie zijn nu al die zaken die een omweg waard zijn? U leest het allemaal in dit overzicht https://guide.michelin.com/nl/...
Foto schermafbeelding